Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ramsay húsos főételei képes leírás - Gordon Ramsay.tlap.hu
részletek »

Ramsay húsos főételei - Gordon Ramsay.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: gordonramsay.tlap.hu » Ramsay húsos főételei
Keresés
Találatok száma - 16 db
Bárányfilé pirított bébiarticsókával, bazsalikomos mang

Bárányfilé pirított bébiarticsókával, bazsalikomos mang

Gordon Ramsay *** chef könyvében olvastam egy receptet, ahol bébiarticsókákat pirított vajban, majd fehérborral és csirkealaplével felöntve párolta puhára. És ennyi is, semmi komplikált dolog. Leszámítva persze az articsókák pucolását, bár a bébiarticsókáknál ez messze nem olyan macerás, mint nagyobb testvéreiknél.

Bélszínérmék fehérboros erdei gombával

Bélszínérmék fehérboros erdei gombával

Csakis kifogástalan minőségű húsból lehet elkészíteni. gy nagyjából félkilós darabra van szükség, melynek elvékonyodó végét levágjuk, majd a húst egy éjszakával a felhasználás előtt kevés frissen tört borssal meghintve, olívaolajjal megkenve folpackba tekerünk, amelyre pedig egy réteg alufólia kerül. Mindezt próbáljuk úgy formázgatni, hogy tökéletes hengeralakot kapjunk. Ha ez megvan, tegyük a hűtőbe, és felejtsük el legalább egy napra.

Borjú fűszeres kenyérmorzsában

Borjú fűszeres kenyérmorzsában

A húst ujjnyi vastag szeletekre vágattam a hentessel, és egy éjszakára bepácoltam. Bedörzsöltem borssal, fokhagymával, citrom reszelt héjával, rányomtam fél citrom levét, és bekentem vékonyan olívaolajjal. Zsírpapírba csomagolva pihentettem felhasználásig. Késes robotgépben apróra vágtam fél szikkadt bagettet, és összekevertem a pesztóval. Letörölgettem a pácot a húsról, és 1,5-1,5 perc alatt pár csepp olívaolajon megsütöttem mindkét oldalát. Ne süssük túl, az a borjú halála! Ráhalmoztam a fűszeres kenyérmorzsát, és grill alá toltam öt percre.

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Borjúmáj fügével

Borjúmáj fügével

Gordon Ramsay szakácskönyvében ajánlja a borjúmájat fügével, ahol a füge részben mártásként, részben félbevágva sütve szerepel a hús mellett. Gyorsan elkészíthető, remek fogás ez. Bátran próbálják ki az új ízekre vágyók!

Citromos csirkesült

Citromos csirkesült

Gordon Ramsay receptje, egy az egyben bevált, semmit se módosítottam rajta. Sokat nem is igen lehet mondani az étel elkészítéséről, mert még a youtubon is fent van. Finom, egy próbát mindenképpen megér a dolog. Néha érdemes a vasárnapi sült csirkét lecserélni valami másra, mondjuk erre. A krumplipürét se spóroljuk ki mellőle!

Hirdetés
Grillezett csirkecomb fügével

Grillezett csirkecomb fügével

Ehhez a sűrű édes szósszal kenegetett csirkecombhoz nagyon jól illik a grillezett füge. Az eredeti receptben csirke alsó comb szerepel, én egész combokat vágtam ketté. Gordon Ramsay rukkola salátát ajánl hozzá.

Karácsonyi kacsasült

Karácsonyi kacsasült

Egyszerűen elkészíthető ünnepi fogás ez. A lényeg a fűszerezésben van. Gordon itt kínai öt fűszer-keveréket, citromot, lime-t, mézet, petrezselymet és kakukkfüvet használ. Ezektől lesz aztán olyan remek íze ennek a sültnek.

Mediterrán lazacfilé

Mediterrán lazacfilé

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fogás ez. Kezdők is kipróbálhatják. A lazac szeletekre Gordon tesz egy kis bazsalikomot, szárított paradicsomot és olajbogyót. Sózza, borsozza és sütőben megsüti. Hozzá kínálhatunk rizst és némi zöldsalátát.

Mézes-mustáros serésborda

Mézes-mustáros serésborda

Remek kis grill étel ez, amivel a nyári kerti partin előrukkolhatunk a barátainknak. Egyszerűen elkészíthető, de az időbeosztásunknál vegyük figyelembe, hogy a húsnak a pácban pár órát pihennie kell és csak utána süthető ki.

Hirdetés
Nyúlragu tésztával

Nyúlragu tésztával

A csirkehúslébe teszünk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, és lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat.Felkockázzuk a szalonnát, zsírjára sütjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a negyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni). Teszünk bele kevés rozmaringot, kicsit sózzuk, borsozzuk. Először elég sok levet ereszt, de 15-20 perc alatt elpárolog a lé. A csirkeléből 1-2 merőkanállal lehet még tenni alá. A ragu 20-30 perc alatt készre fő.Ha omlós már a nyúl, kivesszük a léből, lefejtjük a húst a csontról, csíkokra vágjuk. A húst belekeverjük az elkészült raguba.

Pármai sonkába tekert ördöghal tejszínes káposztával

Pármai sonkába tekert ördöghal tejszínes káposztával

Gordon Ramsay's Secrets c. könyvben találtam az alábbi receptet, és ahogy a séf a bevezetőben ígérte, az ördöghal húsa valóban rendkívül finom, omlós. A köret pedig már ismerős volt a magyarul is megjelent Vasárnapi ebédekben szereplő szarvasgerinc receptjéből, igaz, ez alkalommal szalonna nélkül. Könnyű ebéd, gyorsan elkészül, és a sonka jó kiegészítőnek bizonyult.

Rántotta rákhússal

Rántotta rákhússal

Az eredeti recept 12 tojással számol 4 főre, én így 6 tojással dolgoztam kettőnkre, de meg kell hogy mondjam nagyon kiadós volt, legközelebb elég lesz nekünk 4 tojással is. A rákhús mellett tejszín és metélőhagyma teszi izgalmassá a rántottát.

Tésztában sült bazsalikomos-kapros lazac

Tésztában sült bazsalikomos-kapros lazac

Igazi ünnepi étel ez Gordon Ramsay konyhájából. A lazacot bazsalikommal, kaporral, citrommal és mustárral ízesíti, majd egy linzertésztába csomagolva megsüti. Mellé sült zöldséget és joghurtos öntetet kínáljunk.

Tortilla wrap csirkével és avokádóval

Tortilla wrap csirkével és avokádóval

tortilla tölteléke a zöldségek mellett csirkehús, ami nem tartozik a kedvenceim közé, mivel ha nem készítjük el megfelelően, akkor érződik rajta egy jellegzetes, kellemetlen csirkeíz. Ennél a receptnél a sütést megelőzően fűszeres, olívaolajas frissen facsart lime-lében marinírozzuk néhány órán át a húst, s ez az apró titok, ami az egész receptnek ad egy pluszt.

Vajmártásos lazac

Vajmártásos lazac

Gordon Ramsay: Makes it easy című szakácskönyvet azzal a céllal hozta össze, hogy kevesebb alapanyaggal és kevésbé időigényesen is remek receptekkel lehessen kényeztetni a családtagokat, vendégeket, mindazonáltal ezeket is célszerű hétvégére időzíteni. Ebből való ez a recept is, ami remek hétvégi fogás lehet.

Zöldfűszerekkel töltött karaj, karamellizált almával

Zöldfűszerekkel töltött karaj, karamellizált almával

Ezt az ételt, Gordon Ramsay egyik műsorában láttam. Ez a zöld fűszerekkel töltött karaj, hidegen is fogyasztható, hidegtálakhoz, parti-ételként szendvicsekbe. Elég időigényes fogás, ezért inkább hétvégi ebédnek ajánlom.

Tuti menü