Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Gordon Ramsay linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között: Karácsonyi - Sütőtökös [2. oldal]
részletek »

Gordon Ramsay képes leírás: Karácsonyi - Sütőtökös [2. oldal]

Képes leírás

Itt vagy: gordonramsay.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 40 db
Karácsonyi kacsasült

Karácsonyi kacsasült

Egyszerűen elkészíthető ünnepi fogás ez. A lényeg a fűszerezésben van. Gordon itt kínai öt fűszer-keveréket, citromot, lime-t, mézet, petrezselymet és kakukkfüvet használ. Ezektől lesz aztán olyan remek íze ennek a sültnek.

Kardamomos torta

Kardamomos torta

Gordon Ramsay: Vasárnapi ebéd című könyvéből való ez a recept. A torta érdekessége a kardamom, ami egy fűszernövény.Könnyen elkészíthető, egyszerű sütemény. Aki szeret kísérletezgetni, annak ajánlom, hogy próbálja ki, nem fog csalódni!

Kávés csokihab

Kávés csokihab

Ez, a Gordon Ramsay receptje alapján készült hab, nemcsak elképesztően finom, de hálás is, hisz előre elkészíthető. Kávé őrülteknek csak ajánlani tudom, mert a mascarpone-s kávés krém a tejszínhabbal a tetején istenien finom!

Gasztronómia - a világ konyhái magazin hírek
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó kulináris élvezetek a füredi reformkori városrész szívében
I. Füredi Járda Fesztivál - Rendhagyó... Május 27-28 szombat és vasárnap szeretettel várunk Balatonfüred első utcai, zenés, családbartát, közösségi, mini gasztró "fesztiválján", vagyis közönség találkozóján, a mi utcánkba a Blaha Lujza utcában. ...Ez a "fesztivál" nem fesztivál... Házigazdák: Horváth-Ház Borgaléria A Horváth-Ház Borgaléria a 21. századi, igényes borfogyasztó vendégek minden...
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet Bordeaux-ban a magyar borok közül
Tokaji borok kapták a legtöbb érmet... A magyar borok között a tokajiak kapták a legtöbb érmet a Challenge International...
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap a magyar csapat ételeiben
Bocuse d'Or - A tokaji bor is szerepet kap... A tokaji bor, a tokaji ecet és a dió is szerepel majd a magyar csapat tál- és...
Könnyed citromos, cukkinis köret koktélparadicsommal

Könnyed citromos, cukkinis köret koktélparadicsommal

A cukkinit 1 cm-es karikákra szelem, majd serpenyőben kevés olívaolajat melegítek és a rozmaring apróra vágott leveleivel és a felkarikázott citrommal nagy lángon pirítom. Sózom, borsozom és ráöntök egy adag balzsamecetet. Beforralom az ecettel (2 perc), majd hozzáadom a koktélparadicsomokat és addig pirítom, amíg a paradicsom bőre meg nem szottyad kicsit, el nem kezd puhulni. Ekkor még egy adag sóval, borssal és provence-i fűszerrel megkínálom. A báránnyal tálalom.

Mediterrán lazacfilé

Mediterrán lazacfilé

Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fogás ez. Kezdők is kipróbálhatják. A lazac szeletekre Gordon tesz egy kis bazsalikomot, szárított paradicsomot és olajbogyót. Sózza, borsozza és sütőben megsüti. Hozzá kínálhatunk rizst és némi zöldsalátát.

Hirdetés
Mézes-mustáros serésborda

Mézes-mustáros serésborda

Remek kis grill étel ez, amivel a nyári kerti partin előrukkolhatunk a barátainknak. Egyszerűen elkészíthető, de az időbeosztásunknál vegyük figyelembe, hogy a húsnak a pácban pár órát pihennie kell és csak utána süthető ki.

Mustáros krumplisaláta

Mustáros krumplisaláta

Egyszerűen elkészíthető, gyors saláta ez. A főtt krumplit elkeverjük a saláta öntettel, amely újhagymából, tárkonyból, petrezselyemből, mustárból, mézből, ecetből és olajból áll össze. Nem lehet elrontani, próbáld ki Te is!

Négy évszak ízekben

Négy évszak ízekben

Gordon Ramsay, a konyha ördögeként emlegetett háromcsillagos séf új könyvében zseniális szezonális receptjeit gyűjtötte egybe. A gyakorlati konyhai tanácsok, újszerű ízkombinációk és ínycsiklandó ételek receptjei teszik Gordon Ramsay kötetét letehetetlen kézikönyvvé.

Nem piskóta

Nem piskóta

Mindenki azt hiszi, ismeri Őt: goromba, nagyhangú, mániákus és rettenetesen önfejű. Ez most itt az ő valódi története... Most először tárja elénk a teljes történetét. Érdemes elolvasni, és a végére talán megváltozik a véleményük róla.

Hirdetés
Nyúlragu tésztával

Nyúlragu tésztával

A csirkehúslébe teszünk pár gerezd fokhagymát és kevés rozmaringot, és lassú tűzön omlósra főzzük a nyulat.Felkockázzuk a szalonnát, zsírjára sütjük. Beletesszük a vékonyra szeletelt cukkinit és sárgarépát, valamint a negyedelt gombát (kisebb gombát elég felezni). Teszünk bele kevés rozmaringot, kicsit sózzuk, borsozzuk. Először elég sok levet ereszt, de 15-20 perc alatt elpárolog a lé. A csirkeléből 1-2 merőkanállal lehet még tenni alá. A ragu 20-30 perc alatt készre fő.Ha omlós már a nyúl, kivesszük a léből, lefejtjük a húst a csontról, csíkokra vágjuk. A húst belekeverjük az elkészült raguba.

Pármai sonkába tekert ördöghal tejszínes káposztával

Pármai sonkába tekert ördöghal tejszínes káposztával

Gordon Ramsay's Secrets c. könyvben találtam az alábbi receptet, és ahogy a séf a bevezetőben ígérte, az ördöghal húsa valóban rendkívül finom, omlós. A köret pedig már ismerős volt a magyarul is megjelent Vasárnapi ebédekben szereplő szarvasgerinc receptjéből, igaz, ez alkalommal szalonna nélkül. Könnyű ebéd, gyorsan elkészül, és a sonka jó kiegészítőnek bizonyult.

Parmezán puffancsok

Parmezán puffancsok

Egyszerűen nem győzök betelni az új Gordon Ramsay könyveimmel. Elsőként pár hete ezeket a pármai sonkás parmezán puffancsokat készítettem el. Elsöprő sikert arattak.Könnyen elkészíthető, akár kezdők is kipróbálhatják.

Rántotta rákhússal

Rántotta rákhússal

Az eredeti recept 12 tojással számol 4 főre, én így 6 tojással dolgoztam kettőnkre, de meg kell hogy mondjam nagyon kiadós volt, legközelebb elég lesz nekünk 4 tojással is. A rákhús mellett tejszín és metélőhagyma teszi izgalmassá a rántottát.

Recept és videó gyűjtemény

Recept és videó gyűjtemény

A honlapon hozzájuthatsz Gordon Ramsay műsoraihoz, könyveihez, receptjeihez.Amennyiben regisztrálod magad, bővebb tartalmat érhetsz el. Jól megszerkesztett honlap Gordon fanoknak! Érdemes megnézni, sok jó dolog van tőle egy helyen összegyűjtve.

Receptek az NLC-n

Receptek az NLC-n

Még egy receptgyűjtemény a Nők Lapja fórumozói jóvoltából. Itt is találhatsz pár receptet, amit talán még nem ismertél, vagy nem tudtad, hogy Gordoné. Ha pedig tudsz Te is egyet, akkor oszd meg velük, hogy újra feléledjen a topik.

Sáfrányos körte kompót

Sáfrányos körte kompót

Gordon körtekompótja egészen más, mint a nagymamáink által készített. Ő tesz bele salotta hagymát, fokhagymát, gyömbért, sáfrányt is, amik egészen különleges ízt adnak ennek az egyszerű ételnek. Érdemes más gyümölcsökkel is kísérletezni, Gordon javasolja például az almát, a fügét és a mangót is.

Sütőtökös rizottó

Sütőtökös rizottó

Gordon Ramsay: Vasárnapi ebéd című könyvéből való ez a recept. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető fogás. Igazi téli fogás ez, mikor a sok sütőtökkel már nem tud mit kezdeni az ember, akkor ideje kipróbálni valami újat, például ezt a receptet!

Tuti menü